Kanske är det vanligaste bland alla taklampor fluorescerande belysning. Det ger dig stark belysning som behövs av tvättstugor, bibliotek, garage och andra arbetsrum. Finns i alla hårdvaruaffärer och hembutiker, lysrörsbelysning föredras framför glödlampor på grund av dess energieffektivitet. En vanlig stil med lysrör är den infällda lampan. Favoritstilen för infällda lampor är den inverterade skålen, även om du också kan hitta dem i skivformar och fyrkantiga lådor. Även om det används ofta i många delar av huset, hoppas det över till sovrum och vardagsrum av människor som vill ha en viss atmosfär i dessa specifika områden.

Spårbelysning användes en gång nästan uteslutande av gallerier och för visning av specifika objekt eller funktioner i ett område. Detta är en serie elegant uppställda strålkastare med rörliga huvuden. Förutom att betona en viss del av rummet används det nu också för att producera stark belysning för kontor, kök och vardagsrum.

Ett annat populärt val bland taklampor idag är hängande belysning, som kan vara ett enkelt klotljus upphängt från taket eller en detaljerad ljuskrona med flera klot och juveler som hänger från ett lika dekorerat fäste. Från biljardbord till matplatser, hängande belysning ger tillräckligt med belysning, samtidigt som det skapar lite atmosfär. Ett brett utbud av hängande ljusstilar och storlekar kan ses i nästan alla butiker.

Infällda downlights används nu i många master-sovrum, eftersom det ger en intim och romantisk luft. Det är främst halogen- eller LED-lampa i ett litet hölje och ställs in i taket.

Dekorativ belysning som en upplyst takfläkt är också ett bra val för dem som vill ha belysning, design och atmosfär i ett och samma element. Det kan till och med vara kontaktpunkten i ditt rum. Den är normalt utformad med fyra fläktblad med fyra lampor i mitten.

Nästa inlägg Typer av belysning

Lämna ett svar